На Запоріжжі і Херсонщині росіяни переслідують кримських татар

На Запоріжжі і Херсонщині росіяни переслідують кримських татар

Укрінформ
Загарбники переслідують представників корінного кримськотатарського народу у тимчасово захоплених містах Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомляє Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook, передає Укрінформ.

За її словами, у смт Каланчак Херсонської області російські військові незаконно вдерлися до помешкання Османова Рустема, після чого чоловіка затримали та відвезли до Сімферополя.

Так званий «Київський районний суд Сімферополя» в тимчасово окупованому Криму засудив кримського татарина до двох місяців ув’язнення за частиною 2 ст. 208 КК РФ (причетність до батальйону імені Номана Челебіджихана).

Читайте також: На Херсонщині обміняли чотирьох полонених окупантів на п'ятьох українських бійців

Також у захопленому Мелітополі «кадировці» провели незаконний обшук у будинку Длявера Сейтумерова - розбили вікна, зламали двері та перевернули речі. Його родина в цей час перебувала за межами Мелітополя у безпеці.

"Незаконні затримання, обшуки та переслідування представників кримськотатарського народу суперечать міжнародним нормам та є прямим порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та статті 8 Конвенції – право на повагу до приватного і сімейного життя", - наголосила Денісова.

Уповноважена ВР з прав людини додала, що вже звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням врахувати ці факти порушень рф прав кримських татар на тимчасово окупованих територіях України.

Як повідомляв Укрінформ, у селищі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області російські окупанти 15 квітня провели нові обшуки у будинках активістів та учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-