Підрозділи ППО на Одещині вогнем зустрічають ворожі дрони

Підрозділи ППО на Одещині вогнем зустрічають ворожі дрони

Укрінформ
У ніч на суботу ворог намагався вести розвідку в районі Одеси, але при підльоті дронів до міста їх зустрічали вогнем сили українських ППО. Загроза ракетних ударів по містах та селах півдня України зберігається.

Про це повідомляє речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ніч в Одесі та області пройшла під сигнали повітряної тривоги - ворог намагається активізувати повітряну розвідку – і вдень, і вночі… Проте сили оборони надійно захищають нашу безпеку, підрозділи ППО зустрічають вогнем ворожі дрони і частину з них знищують», - зазначив Братчук.

Речник ОВА також нагадав, що триває контрдиверсійна робота і закликав жителів повідомляти про підозрілих людей і не підбирати підозрілі предмети, які можуть бути вибухонебезпечними.

Читайте також: У зоні ООС захисники відбили десять атак, знищили три російські танки і БТР

Про підвищений рівень загрози застосування ворогом «ракетного озброєння щодо об'єктів оборонно-промислового комплексу та логістичної інфраструктури нашої держави» повідомив сьогодні також Генштаб ЗСУ, «з огляду на перебування в акваторії Чорного моря російських військових кораблів, озброєних крилатими ракетами морського базування «Калібр».

Як повідомляв Укрінформ, протягом 14-15 квітня воїни 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу збили в районі Одеси двох ворожих безпілотників «Орлан-10».

13 квітня українські військові уразили російський крейсер «Москва» з протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних ушкоджень. Пізніше було офіційно підтверджено, що флагманський крейсер затонув під час буксирування до порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-