На Запоріжжі з початку вторгнення росіяни викрали понад 30 представників влади

На Запоріжжі з початку вторгнення росіяни викрали понад 30 представників влади

Укрінформ
У Запорізькій області від початку повномасштабного вторгнення росіяни викрали понад 30 керівників місцевого самоврядування і депутатів місцевого рівня, більш як 20 із них уже звільнено.

Про це у спецвипуску “Викрадені” у Телеграмі сказав голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, передає Укрінформ.

“У нас більше трьох десятків викрадено керівників місцевого самоврядування і депутатів місцевих рад. Більшість — понад два десятки — їх уже звільнили, частина з них поїхали з окупованих територій, частина залишилися на місці працювати. Доля ще частини нам невідома”, - сказав очільник ОВА.

Він уточнив, що про декого зі слів рідних та близьких відомо, що вони в тюрмі чи в підвалі — у Мелітополі чи в Бердянську, а про частину зовсім немає інформації, як наприклад, про міського голову Дніпрорудного чи про першого заступника міського голови Енергодара.

Читайте також: Запоріжжя прийняло понад 26 тисяч евакуйованих дітей

Старух розповів, що нещодавно відбувся обмін, і серед тих, хто повертається, є один мешканець Запорізької області. За словами керівника ОВА, такі обміни відбуваються регулярно, приблизно раз на тиждень, і є сподівання, що надалі більше цивільних осіб потраплятиме у ці списки.

Як повідомляв Укрінформ у Запорізькій області російські військові викрадають голів громад, депутатів місцевих рад, журналістів і вчителів. Так, в окупованому Мелітополі російські військові викрали міського голову Івана Федорова та начальницю міського відділу освіти Ірину Щербак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-