У Новоолексіївці Херсонської області - нові обшуки в будинках активістів

У Новоолексіївці Херсонської області - нові обшуки в будинках активістів

Укрінформ
У селищі Новоолексіївка Херсонської області - нові обшуки окупантів у будинках активістів та учасників АТО.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

“У селищі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області з ранку 15 квітня 2022 року російськими окупантами скоєно нові обшуки у будинках його мешканців та незаконні затримання людей”, - написав Чубаров.

За його словами, у будинки людей окупанти вриваються відповідно до заздалегідь складених списків активістів та учасників АТО.

Читайте також: Струс мозку та перелом ребер: рашисти після знущань відпустили жителя Каховки

На думку голови Меджлісу, своїми діями вони намагаються здійснювати цілеспрямоване залякування жителів Генічеського району та інших населених пунктів Херсонської області.

Як повідомлялося, у середу російські окупанти оточили селище Новоолексіївку на Херсонщині, в якому компактно проживають кримські татари. Агресори проводять обшуки по подвір'ях, обстрілюють з автоматів і гранатометів двоповерховий житловий будинок у центрі селища, а також підвезли важку військову техніку.

Читайте також: На Херсонщині вороги розстріляли чоловіка, який не впустив їх жити у власний дім

Крім того, у Новоолексіївці відбулися обшуки у будинку колишнього політв’язня Кремля Едема Бекірова. У помешканні перебували лише 80-річні батьки дружини Едема – Гульнари Бекірової, яка є заступником голови Генічеської районної державної адміністрації, членом Меджлісу кримськотатарського народу.

Сама Гульнара зараз знаходиться у київській лікарні біля свого чоловіка, який тривалий час перебуває у критичному стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-