Мер окупованого Токмака склав повноваження

Мер окупованого Токмака склав повноваження

Укрінформ
Міський голова Токмака, який перебуває в окупації, склав повноваження. 

Про це у Телеграмі повідомила ЗОВА, передає Укрінформ.

“У Токмаку в.о. міського голови призначено Володимира Вольвача. Ігор Котелевський склав повноваження, але продовжує знаходитися у місті, працює, аби допомагати токмачанам”, - йдеться у дописі.

Також зазначається, що в Молочанську окупаційні війська викрали міського голову Ірину Липку. Вона перебуває в полоні. Окупаційного самопроголошеного “мера” ще не представили.

“В Молочанській громаді приблизно тиждень тому на виїзді поставили блокпости, нікого не випускали і ходили по будинках і квартирах, шукаючи та забираючи в полон учасників АТО (у них є списки) та проукраїнських активістів. Також перевіряють телефони. В Токмаку таких дій ще не проводили”, - додали в ОВА.

Найбільшою проблемою для місцевих жителів є придбання товарів у магазинах, оскільки більшість із них приймають лише готівкові кошти, які отримати майже неможливо.

Також частина магазинів значно підняла ціни на продукти харчування і товари першої необхідності. Організовані гуманітарні коридори не працюють. Бажаючих виїхати з Токмака та Молочанська дуже багато, тому є реальна потреба збільшити кількість евакуаційних рейсів. Але зараз такої можливості немає, адже окупанти блокують централізоване вивезення мирного населення.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники продовжують знищувати цивільну інфраструктуру Запорізької області, зокрема, 14 квітня обстріляли місто Василівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-