Незважаючи на активні бойові дії, на Донеччині триває посівна – керівник ОВА

Незважаючи на активні бойові дії, на Донеччині триває посівна – керівник ОВА

Фото
Укрінформ
Незважаючи на активні бойові дії, на Донеччині триває посівна, вже засіяно 22% нив на вільній території.

Про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Незважаючи на активні бойові дії, на Донеччині триває посівна. Наші аграрії дбають про продовольчу безпеку області та України в цілому. Саме зараз триває сівба ранніх зернових та зернобобових культур – вже засіяно 22% нив на вільній території», - написав очільник області.

Окрім того, зазначив він, проведено догляд та підживлення мінеральними добривами посівів озимих зернових культур та озимого ріпаку під урожай 2022 року.

Всього на цей озимий сезон на Донеччині було засіяно 394,9 тис. га культур, із них близько 200 тисяч – на територіях, не охоплених бойовими діями станом на 14 квітня. Переважна більшість озимини перебуває у доброму стані.

Вже зараз сільськогосподарські підприємства займаються обробкою ґрунту для сівби соняшника й кукурудзи, додав Кириленко.

Він подякував всім, хто у таких тяжких умовах дбає про те, щоб українці завжди мали їжу на столі. «Це неможливо переоцінити!», - наголосив керівник регіону.

Читайте також: Аграрії завершили сівбу ярих зернових на Волині – взялися за соняшник та кукурудзу

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Телеграм Павла Кириленка/Донецька ОДА (ОВА)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-