Аграрії завершили сівбу ярих зернових на Волині – взялися за соняшник та кукурудзу

Аграрії завершили сівбу ярих зернових на Волині – взялися за соняшник та кукурудзу

Укрінформ
На Волині повністю завершили сівбу ярих зернових та взялися до сівби соняшнику та кукурудзи.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, передає Укрінформ.

«Весняні заморозки зумовили дещо пізніший старт весняно-польових робіт. Однак посів ярих зернових хоч і розпочався в третій декаді березня, проведений аграріями в рекордно стислі терміни», - написав Погуляйко.

Він уточнив, що у Волинській області висіяно понад 16 тис. га пшениці, 25 тис. га - ячменю та понад 33,5 тис. га – вівса. Сівбу ярих зернових виконано на 100%. Тепер аграрії приступили до посівів кукурудзи та соняшнику.

Також Погуляйко додав, що Волинь очікує надходження 100 тонн насіннєвої картоплі німецької селекції (еліта) сорту «Агрія». Цей гуманітарний вантаж прямує з Франції. На сьогодні в області формують перелік отримувачів посадкового матеріалу, в який буде включено найбільш потужних картоплярів області.

Читайте також: Полтавщина завершила посів ранніх зернових на 100% від запланованих площ

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що посівну кампанію розпочали в усіх областях України, окрім Луганської.

Раніше у Міністерстві аграрної політики України спрогнозували, що, за песимістичним сценарієм, цього року в Україні може бути засіяно 70% посівних площ. Якщо території Чернігівської та Сумської областей вдасться розмінувати у найближчі тижні, можливо, посівні площі зростуть до 80%.

24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-