СБУ затримала львів’янку, яка розповсюджувала у соцмережах дані про ЗСУ

СБУ затримала львів’янку, яка розповсюджувала у соцмережах дані про ЗСУ

Укрінформ
У Львові заарештували місцеву мешканку, яка публікувала у соціальних мережах точні дані про розташування українських військових.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба управління СБУ у Львівській області, передає Укрінформ.

«Спецслужба оголосила про підозру у вчиненні злочину жінці, яка поширювала інформацію про розташування Збройних сил України. На особистій сторінці у соцмережі Facebook вона публікувала точні дані про розташування українських військових у Львові», - ідеться у повідомленні.

Уточнюється, що зловмисниця постила матеріали, які дають можливість ідентифікувати на місцевості розташування військовослужбовців ЗСУ. Наслідки такої публікації могли бути фатальними для українських захисників, адже ці дані заборонені для поширення.

Чи співпрацювала львів’янка з спецслужбами рф – слідство СБУ встановлює.

Наразі їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань) та обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою.

Читайте також: Ворожі спецслужби «втемну» вербують українців

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-