Врятовані з Харкова білі леви перебувають у тяжкому психологічному стані

Врятовані з Харкова білі леви перебувають у тяжкому психологічному стані

Фото
Укрінформ
Білі леви, яких привезли зі зруйнованого Фельдман Екопарку Харкова до Одеського зоопарку, пережили сильний стрес і потребують тривалої реабілітації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Odessa.online розповів директор звіринця Ігор Бєляков.

«У тварин потертості, пролежні, вони пережили стрес і перебувають у тяжкому психологічному стані. Їхнє лікування та реабілітація займе не день і не два, але я радий, що ми змогли їм дати можливість залишитися живими», — розповів Бєляков.

Тварини реагують на кожен гучний звук, у тому числі й на вибухи, що їх іноді чути в Одесі. Левиця, наприклад, одразу ж тікає у вольєр. Директор зоопарку впевнений, що їхній порятунок — це диво.

Врятовані з Харкова леви перебувають у тяжкому психологічному стані / Фото: odessa.online

«Там постійно стріляли, в екопарку загинуло кілька співробітників та багато тварин, зруйновано вольєри. Я бачив автобус, яким перевозили тварин, він весь обстріляний. Це просто диво, що чимало вдалося врятувати, адже відгукнулася вся Україна», — повідомив Бєляков.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували Фельдман Екопарк, розташований за харківською кільцевою дорогою у Дергачівському районі. Комплекс знаходиться на лінії вогню з першого дня вторгнення, через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинуло, зокрема, потомство білих тигрів, пантер, ягуарів. Під час обстрілу загинули троє співробітників, які приїжджали годувати тварин.

Читайте також: Хмельниччина прийняла чотирьох ведмедів з екопарку під Харковом

Евакуація великих хижаків була однією з найбільших проблем, в Екопарку навіть розглядали варіант із приспанням тварин, проте на допомогу прийшли колеги та волонтери з Харкова та інших регіонів країни. Частину тварин було поселено у Харківському міському зоопарку. Півтора десятки котячих вивезли до Дніпра, звідти вони вирушають до інших міст, зокрема на захід України та до Києва. Ведмедів готові прийняти у «Синевирі». 13 квітня до Одеського муніципального зоопарку перевезли пару білих левів.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-