Хмельниччина прийняла чотирьох ведмедів з екопарку під Харковом

Хмельниччина прийняла чотирьох ведмедів з екопарку під Харковом

Фото
Укрінформ
На Хмельниччину евакуювали чотирьох ведмедів із харківського зоологічного комплексу Фельдман Екопарк.

Про це у Фейсбуці повідомляє департамент екології та природних ресурсів Хмельницької ОВА, передає Укрінформ.

«Реабілітаційний центр «Парк хижаків «Арден» продовжує свою діяльність та долучився до порятунку тварин із «Фельдман Екопарк», який знаходиться в зоні постійних обстрілів зі сторони рф. Ризикуючи свої життям, працівники реабілітаційного центру надали транспорт для евакуації тварин і взяли на утримання 4 ведмедів (1 гімалайський і 3 бурих). Сьогодні тварини знаходяться в тимчасових боксах, після яких їх буде переведено в карантині вольєри», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тварини житимуть в умовах, максимально наближених до ареалів проживання диких звірів. Тваринам створені умови для лікування, реабілітації та подальшого їх проживання у природніх умовах.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували Фельдман Екопарк, розташований за харківською кільцевою дорогою у Дергачівському районі. Комплекс перебуває на лінії вогню з першого дня вторгнення, через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинули, зокрема, потомство білих тигрів, пантер, ягуарів. Під час обстрілу загинули троє співробітників Екопарку, які приїжджали годувати тварин.

Читайте також: Тварин із харківського Фельдман Екопарку вивезли

Евакуація великих хижаків була однією з найбільших проблем, в Екопарку навіть розглядали варіант із приспанням тварин, проте на допомогу прийшли колеги і волонтери з Харкова та інших регіонів країни.

Фото: Фейсбук Департамент природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-