Вінниця за програмою релокації бізнесу вже прийняла 13 підприємств

Вінниця за програмою релокації бізнесу вже прийняла 13 підприємств

Укрінформ
Станом на 14 квітня на територію Вінницької міської територіальної громади здійснили релокацію своїх виробничих потужностей 13 підприємств. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

«Наразі у нашу громаду здійснили релокацію із зони бойових дій вже 13 підприємств. Вінниця прийняла підприємства з Маріуполя, Києва, Харкова і Дніпра. Спільно з обласною владою сприяємо нарощенню потужностей для переселеного бізнесу. Адже виготовлення якісних товарів та наявність робочих місць для людей - це підтримка економіки», - сказав Очеретний.

Читайте також: Програма релокації бізнесу не має обмежень за видом дільностіМінекономіки

Він зазначив, що лише упродовж останніх двох днів да Вінниці переїхали два підприємства - з Києва та Харкова. Одне із них - виробник решітних полотен для сільгоспмашин, перфорованих металевих листів для машинобудування та будівництва. Інша компанія спеціалізується на порошковому фарбуванні саморізів та оптовій торгівлі елементами кріплення. Ці підприємства-переселенці виготовляють продукцію, украй важливу для агропрому та будівництва.

Загалом спеціалізація підприємств, які здійснили релокацію на територію громади, різна. Посадовець виділив такі напрямки, як машинобудування, виробництво холодильного та вентиляційного обладнання, логістика і вантажні перевезення. А також, виробництво медичного і косметичного устаткування, оптова торгівля елементами кріпленн. Окрім того, - виробництво зонтів, наметів, тентів і павільйонів.

Читайте також: На Волині відновили роботу великі підприємства в галузі машинобудування та металообробки

Наразі триває перевезення до Вінниці обладнання цих підприємств та підготовка приміщень до його розміщення.

Очеретний додав, що підприємства переїжджатимуть разом зі своїми робітниками. Утім, вони потребуватимуть поповнення персоналу і за рахунок місцевих фахівців.

Усього ж міська влада наразі опрацьовує 91 запит про релокацію виробництва до Вінницької міської територіальної громади.

Як повідомлялось, українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до Західної України. Для цього запущено програму з релокації українських виробництв за підтримки держави.

До програми релокації бізнесу в Україні вже долучилися 14 областей: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Київська, Дніпропетровська, Черкаська, Полтавська та Кіровоградська.

13 квітня перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко сказала, що за програмою релокації бізнесу уже переміщено 300 підприємств із зони бойових дій до західних областей України, 121 підприємство уже працює.

Фото: Фейсбук Андрій Очеретний

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-