Програма релокації бізнесу не має обмежень за видом дільності – Мінекономіки

Програма релокації бізнесу не має обмежень за видом дільності – Мінекономіки

Укрінформ
Державна програма релокації бізнесу, яка передбачає переміщення підприємств в безпечні регіони Західної України, не має обмежень за видом діяльності. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, про це розповіла перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко в ефірі телемарафону.

"У нас немає обмежень щодо того, хто може брати участь у цій програмі (з релокації - ред.) Але зазвичай до нас звертаються виробничі підприємства - це пов'язано з більшими затратами для них щодо переміщення, монтажу та демонтажу обладнання", - розповіла вона.

Свириденко уточнила, що найбільш активними учасниками програми є представники переробної промисловості, оптової торгівлі, легкої промисловості, виробництва машин та устаткування, будівельні компанії та виробники пластмас.

"Будь-який суб'єкт господарювання, який має на меті перевезти своє виробниче обладнання або переїхати фізично в один з 9 регіонів, подаючи заяву до Міністерства економіки, є учасником програми релокації. І має можливість отримати весь спектр послуг від держави щодо переміщення свого підприємства та людей", - наголосила вона.

Читайте також: За програмою релокації бізнесу перемістили вже 300 підприємств

Свириденко додала, що в першу чергу держава допомагає з пошуком локації та приміщення, з розміщенням працівників та здійсненням безпосереднього переміщення.

Як повідомлялось, українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до Західної України. Для цього запущено програму з релокації українських виробництв за підтримки держави.

Наразі здійснюється переміщення підприємств в один з дев’яти регіонів (Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська та Рівненська області).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-