Мешканець Кривого Рогу допомагав ворогу облаштовувати вогневі позиції в Бучі

Мешканець Кривого Рогу допомагав ворогу облаштовувати вогневі позиції в Бучі

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді мешканцю Кривого Рогу, який допомагав ворогу облаштовувати вогневі позиції у Бучі.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, 62-річний мешканець Кривого Рогу з 26 лютого поточного року перебував у місті Буча Київської області.

Під час окупації території російськими військовими він перейшов на біг ворога та, в умовах воєнного стану, здійснював публічну підтримку збройної агресії проти України.

Читайте також: Венедіктова і прокурор Міжнародного кримінального суду побували у Бучі

Підозрюваний закликав мешканців Бучі до покори та прийняття «руського миру», погрожував їм фізичною розправою. Також він добровільно надавав військовим російської федерації інформацію про обстановку на території міста, знаходив та облаштовував для ворога вигідні вогневі позиції з метою подальшого знищення військовослужбовців Збройних Сил України.

Читайте також: В ОБСЄ представили першу міжнародну доповідь з документуванням воєнних злочинів рф

Чоловіку повідомили про підозру у державній зраді. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-