На захоплених територіях Харківщини рашисти поширюють газету з фейками

На захоплених територіях Харківщини рашисти поширюють газету з фейками

Фото
Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Харківщини війська рф почали поширювати газету з фейками. 

Про це повідомляє ГО «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ), передає Укрінформ.

«На пропагандистських ресурсах ворога декілька днів тому стали з’являтись сюжети, де на окупованій території Харківської області солдати з російської армії роздають місцевим мешканцям газету. Населений пункт, в якому роздають газету, навмисно не вказують. В газеті окупантів просуваються тези російських пропагандистів, які приправлені фейками», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ХАЦ, зокрема в цій газеті пишуть, що «українська армія, ЗСУ, добровольчі батальйони – це нацисти, які зараз обстрілюють Харків та рівняють його із землею». Інша теза, яку просувають у своїй пропагандистській газеті окупанти – «для української армії харків’яни – це чужинці та москалі». В газеті ворога також просувається фейк-наратив, що «українській владі Захід поставив завдання зробити територію країни – землею без людей».

Фото: Харківський антикорупційний центр
Фото: Харківський антикорупційний центр

Пропагандисти з росії просувають і інші фейкові тези. Наприклад, що «керівництво міста Харкова створило три добровольчі батальйони із засуджених за особливо тяжкі злочини, які мають блокувати Харків з південної сторони і в жодному разі не допустити виходу з міста місцевого населення та подальшого відступу бойових підрозділів ЗСУ».

«Сюди ж можна додати фейк, що «українські нацисти розстріляли дві родини при виїзді з Харкова: загинуло троє дітей». Окупанти вказують, що трагедія сталась у Руській Лозовій. А ось Руська Лозова якраз окупована російськими військами», - зазначають у громадській організації.

Скрин: Харківський антикорупційний центр
Скрин: Харківський антикорупційний центр

Також пропагандистський листок пише про «втрати» ЗСУ та гуманітарну ситуацію в Харкові «на межі катастрофи».

«В окремих районах міста, які найбільше постраждали від обстрілів російських окупантів, ситуація не така проста, але і близько там немає гуманітарної катастрофи. В більшості районів міста є і холодна, і гаряча вода, і опалення, і світло. Шостого квітня на сайті міськради з’явилося повідомлення, що 80% будинків у місті мають гаряче водопостачання. Продовжується ремонт мереж холодного водопостачання», - зазначають в ХАЦ.

Читайте також: Як на долоні: наслідки «руского міра» з висоти пташиного польоту

Як повідомлялося, у м. Барвінкове на Харківщині сьогодні внаслідок російського обстрілу загинули троє людей, в тому числі неповнолітня дівчина.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-