Івано-Франківська міськрада ухвалила звернення щодо визнання дій росії геноцидом

Івано-Франківська міськрада ухвалила звернення щодо визнання дій росії геноцидом

Відео
Укрінформ
Івано-Франківська міська рада на позачерговій сесії ухвалила звернення до Президента Зеленського та Голови Ради Стефанчука, в якому закликає визнати дії росії в Україні геноцидом.

Його текст оприлюднив у Фейсбуці секретар Івано-Франківської міської ради Віктор Синишин, передає Укрінформ.

«Беручи до уваги численні свідчення злочинів Російської Федерації, її збройних формувань та репресивних органів у Бучі, Волновасі, Ірпені, Маріуполі, Охтирці, Харкові, Чернігові та багатьох інших містах на території України, хімічних атак у Маріуполі, звертаємося до Президента України Володимира Зеленського та до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з проханням підтримати проєкт постанови Верховної Ради України № 7250 та визнати злочинні дії Російської Федерації, що тривають на території України з 24 лютого 2022 року, геноцидом української нації», - йдеться у зверненні.

На переконання депутатів, росія здійснює навмисні дії для знищення української нації з перших днів війни.

«Блокада українських міст, килимове бомбардування житлових кварталів включно із прицільним бомбардуванням лікарень та пологових будинків, яке підтвердив особисто їхній міністр закордонних справ лавров, підняли планку російських воєнних злочинів на небачену до цього висоту та заодно довели їхнє схвалення російським керівництвом», - зазначають вони.

Депутати наголошують, що головна мета путіна – зруйнувати Україну та знищити українську націю як таку.

Читайте також: Моравецький порівняв злочини росіян в Україні з Катинню

«Одним із завдань «спецоперації», як у росії називають війну проти України, є «ліквідація непримиренних нацистів», йдеться також про цивільне населення, оскільки, за їхнім визначенням, «значна частина народної маси є пасивними нацистами». Саме цю «ліквідацію нацистів» світ побачив у Бучі. За понад місяць окупації околиць Києва армія Російської Федерації здійснила майже усі грубі воєнні злочини, передбачені Міжнародним гуманітарним правом», - заявляють івано-франківські депутати.

Вони закликали іноземні держави та міжнародні організації сприяти розслідуванню злочинів росії, її збройних формувань та репресивних органів на території України, забезпечити невідворотність покарання організаторів і виконавців цих злочинів, невідкладно надати Україні необхідну для оборони зброю та іншу допомогу.

Депутати також закликають застосувати до росії найжорсткіші санкції з метою зупинення агресії проти України, деокупації всієї території України, припинення геноциду української нації та недопущення його повторення в майбутньому.

Читайте також: У МЗС розчаровані небажанням Макрона визнати дії російських військових геноцидом українців

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-