На Київщині відкрили понад три тисячі справ щодо злочинів росіян

На Київщині відкрили понад три тисячі справ щодо злочинів росіян

Укрінформ
У Київській області з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну зафіксовано 3050 проваджень щодо злочинів, вчинених російськими військовими.

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов, інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ України у Фейсбуці.

«Київщина: З початку війни на території столичного регіону зафіксовано понад 3050 кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених військовими рф», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Звірства на Київщині: щонайменше 1222 загиблих, ідентифікували 500 підозрюваних

Зокрема, під час воєнного стану поліцейські зареєстрували 233 кримінальні провадження щодо посягань на територіальну цілісність і недоторканість України, а за порушення законів та звичаїв війни розслідують 1463 фактів.

«Кількість виявлених і оглянутих тіл загиблих мирних осіб на Київщині у результаті російської агресії становить вже понад 720 осіб, ще понад 200 осіб вважаються зниклими безвісти», - зазначив Нєбитов.

Читайте також: В Україні відкрили понад 4,2 тисячі справ про порушення законів та звичаїв війни

За інформацією відомства, правоохоронці зареєстрували понад 150 фактів мародерства та вже повідомили про підозру 35 особам, зареєстрували більш як 30 справ щодо колабораційної діяльності, зібрали матеріали щодо сприяння загарбнику та вже повідомили про підозру 5 особам.

Зі свого боку поліцейські продовжують проводити зачистку територій, які були захоплені військами рф, виявляти осіб, які співпрацювали з ворогом, встановлювати потерпілих від російської агресії, фіксувати руйнування та оглядати тіла загиблих.

«Окупанти мають відповісти за кожен злочин, скоєний на нашій землі», - уточнили у МВС.

Нагадаємо: 12 квітня у поліції Київщини поінформували, що на Бучанщині Київської області за добу правоохоронці доправили до патологоанатомічних відділень тіла більше як 80 осіб, які загинули в ході воєнних дій загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-