На Житомирщині власниця бренду розпродає одяг, щоб заправити буси з гумдопомогою

На Житомирщині власниця бренду розпродає одяг, щоб заправити буси з гумдопомогою

Укрінформ
На Житомирщині власниця бренду започаткувала акцію «Купи сукню – заправ бус» - отримані гроші підуть на пальне для транспорту, що доправляє гуманітарну допомогу.

Про це волонтерка і власниця бренду одягу Віра Гринишина повідомила кореспондентові Укрінформу.

«Багато років я займалася підтримкою сімей, які потрапили у складні життєві обставини, допомагала одиноким мамам зберегти себе для дитини, аби дитину не забрали в інтернатний заклад. Коли почалася війна, я зрозуміла, що люди, яким я допомагала, найбільш вразливі. На той час я була в Андрушівській територіальній громаді і попросила місцеву владу перелік сімей, яким потрібна допомога. Коли я почала їздити по магазинах і купувати для них продуктові набори, зрозуміла, що забираю там практично останні продукти. Тоді взялася шукати, де можна взяти гуманітарну допомогу», - зазначила Гринишина.

За її словами, вдалося знайти небайдужих людей, допомогу почали надавати з-за кордону. В Андрушівці з’явився гуманітарний штаб. Допомогу потрібно забирати від кордону, тому виникли труднощі із грошима на пальне.

Читайте також: Івано-Франківський спортсмен Дичук продав дві свої золоті медалі, аби допомогти ЗСУ

«Кошти вдалося зібрати, але мені стало соромно просити гроші на пальне. Я згадала, що в мене на складі лежить одяг, продажем якого зараз немає часу займатися. Тому з’явилася ідея акції «Купи сукню – заправ бус». Одяг, серед якого сукні, футболки, штани, худі, ми продаємо зі знижками, а всі отримані кошти віддамо на те, аби заправити буси, які доставлять гуманітарну допомогу», - каже жінка.

До гуманітарного штабу в Андрушівці наразі звертаються від 40 до 100 людей на день. Допомогу там надають не лише жителям Андрушівської громади, а й вимушеним переселенцям та людям з інших громад і областей.

Фото: Фейсбук Віра Гринишина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-