У Чернівцях запрацювала гуманітарна база іноземних волонтерів, які допомагають переселенцям

У Чернівцях запрацювала гуманітарна база іноземних волонтерів, які допомагають переселенцям

Фото
Укрінформ
У Чернівцях на Соборній площі запрацювала велика гуманітарна база, яку облаштували іноземні волонтери. Тут вимушені переселенці можуть безкоштовно пообідати, отримати медичну допомогу, переночувати, а для дітей обладнали зону розваг.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Велика гуманітарна база, якою опікуються доброчинці з організації Remar S.O.S, запрацювала на Соборній площі у Чернівцях. Раніше переселенці могли отримати тут безкоштовні гарячі обіди, нині ж розгорнули також велику зону розваг для дітей, ліжка, спальні місця, де, за потреби, можна переночувати, та пункт надання медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

За словами керівника представництва Remar у Румунії Хуана Карлоса Ґальвеза, їхня організація має благодійні проєкти у 75 країнах світу.

"Дуже хотілося б прийти в Україну за інших умов, не у час війни, втілювати тут соціальні ініціативи. Однак нині ми працюємо у вашій державі із позначкою S.O.S, що означає – допомога потрібна терміново. Тож закликаю всіх звертатися до нашої бази тут, на Соборній площі, ми готові нагодувати, надати одяг, продукти на нічліг", – сказав Ґальвез.

Гуманітарна база працює у трьох великих наметах. Тут щодня можуть нагодувати гарячими обідами більш як тисячу людей. Благодійники стверджують, що за потреби готові збільшити потужність.

Роздавати їжу починають із 12:00. Також протягом дня можна отримати гарячий чай, каву або какао із печивом чи тістечками.

Крім того, відкрили ігрову зону з батутами для дітей, а у одному з наметів облаштували 120 спальних місць, де можна переночувати.

Розпочав роботу і пункт надання першої медичної допомоги. Людей приймають іспанські медики, вони працюють із перекладачами.

Загалом роботу гуманітарної бази забезпечують близько 30 волонтерів з Італії, Іспанії, Румунії, Аргентини, Бразилії, інших країн Європи, а також українці.

Доброчинці видаватимуть переселенцям також одяг, а з наступного тижня забезпечуватимуть їх продуктовими наборами. Це олія, макарони, крупи та інші базові харчі. Отримати таку допомогу родина зможе раз на тиждень.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 12 квітня Чернівецька область прихистила у себе близько 76 тисяч вимушених переселенців, із яких майже 25 тисяч дітей.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Фейсбук Чернівецька обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-