Кириленко: Поки зарано говорити, що у Маріуполі була хімічна атака

Кириленко: Поки зарано говорити, що у Маріуполі була хімічна атака

Відео
Укрінформ
Унаслідок вибуху невідомої речовини, яку в Маріуполі скинули 11 квітня російські загарбники з безпілотника, постраждали троє людей.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, який розказав це в ефірі CNN.

«Троє людей постраждали вчора вночі у Маріуполі внаслідок вибуху невідомої речовини, яку росіяни скинули з безпілотника. Поки що зарано говорити, яка саме речовина це була і чи можна напад класифікувати як хімічну атаку», - заявив Кириленко.

За його словами, тим часом російський агресор приховує сліди своїх злочинів у Маріуполі та використовує мобільні крематорії для спалення вбитих ними цивільних.

«Лік загиблих там іде на тисячі», - констатував керівник обласної адміністрації.

Читайте також: Хімічна атака у Маріуполі: в «Азові» розповіли про стан постраждалих

Як повідомлялося, пізно ввечері 11 квітня бійці полку «Азов» заявили, що в Маріуполі російські загарбники застосували отруйну речовину невідомого походження, яку було скинуто з БПЛА. У постраждалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром.

Маріупольський міський голова Вадим Бойченко заявив, що з початку російського вторгнення у місті загинуло більше 10 тисяч мирних жителів і їх кількість може зрости до 20 тисяч, оскільки російські окупанти постійно атакують місто, а тіла маріупольців залишають «килимом на вулицях».

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-