У деокуповані райони Київщини радять повертатись не раніше кінця травня

У деокуповані райони Київщини радять повертатись не раніше кінця травня

Укрінформ
Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк заявив, що повертатися в деокуповані райони жителям зарано, найбільш реальна дата для повернення наразі - кінець травня.

Про це він сказав у ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми не рекомендуємо людям на даний момент повертатися у деокуповані райони, тому що в першу чергу це мінна небезпека, яка залишена окупантами, - де не розірвалися боєприпаси, мінні поля. Працюємо над цим постійно. Дуже багато нам допомагають інші області", - зазначив Павлюк.

Читайте також: На Чернігівщині автомобіль підірвався на протитанковій міні

За його словами, розмінування території в першу чергу проводиться у населених пунктах, на дорогах, будівлях, де проживають люди.

"Кінець травня - це більш-менш реальна дата, що люди зможуть безпечно повертатися в райони. Будуть марковані райони, які заміновані, бо це дуже копітка і велика робота, щоб розмінувати всю область. Але до життя, я думаю, область зможе повернутися десь наприкінці травня", - сказав голова ОВА.

Читайте також: На Київщині нацгвардійці виявили протитанкову ракету і нерозірвані боєприпаси

Він зазначив, що в області тривають роботи з відновлення електро- та газопостачання. "До 31 травня вся область буде з електрикою, все буде відновлено. Також оцінюємо газопостачання. На жаль, поки що 85 населених пунктів у нас без газу, але роботи у цьому напрямку йдуть. Тільки за вчорашній день 9 населених пунктів підключено до газопостачання", - сказав Павлюк.

Крім того, він поінформував, що в області знищено 14 мостів. До кінця тижня планують запустити дорогу Київ – Чоп.

Як повідомлялося, за минулу добу на Київщині знешкодили 1033 вибухонебезпечні предмети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-