На кордоні Сумщини з рф зараз немає ударного угруповання ворога - глава ОВА

На кордоні Сумщини з рф зараз немає ударного угруповання ворога - глава ОВА

Відео
Укрінформ
російські війська залишаються на кордоні із Сумською областю, але наразі не спостерігається ударного угруповання.

Про це голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Щодо питання можливого вторгнення і загрози. Дійсно, війська на кордоні з Україною є. На кордоні із Сумською областю – є. Вони постійно переміщуються, передислоковуються, їх то більше, то менше, але наразі ми не спостерігаємо такого ударного угруповання», - зазначив він.

За словами Живицького, триває робота над тим, щоб вторгнення не відбулося. «Можете бути впевненими, що ми працюємо, військові працюють, всі працюють над тим, щоб не допустити ворога на Сумщину», - наголосив очільник ОВА, додавши, що людям залишати територію області не потрібно.

Окремо він зазначив, що у понеділок ЗСУ, розташовані на території Сумської області, отримали трофейну техніку. «Уже 6 одиниць техніки були передані ЗСУ у понеділок, вона буде використовуватися нами і нашими військовими для захисту Сумщини. Те, що неможливо відремонтувати тут, буде відправлено на ремонтні заводи, буде відремонтовано і далі буде слугувати для наших військових, для захисту України і Сумщини», - заявив Живицький.

Читайте також: Дмитро Живицький, керівник Сумської обласної військової адміністрації

Також він зазначив, що на Сумщині відновлюється робота підприємств, у тому числі аграрного сектора.

«Уже почалася посівна кампанія в області. Наше завдання – засіяти максимальну площу, максимальну кількість ділянок, щоб люди були з паями, щоб були надходження до бюджетів усіх рівнів і щоб ми забезпечили продовольчу безпеку як області, так і країни», - сказав Живицький.

Наразі влада Сумщини, за його словами, веде переговори з військовими щодо того, аби були засіяні площі «до самого кордону з мордором».

Читайте також: На Сумщині російських військ немає, але після них залишилося багато мінувань

«Звичайно, є певні ризики, але ми працюємо спільно з аграріями, фермерами над тим, щоб у нас не залишилося порожніх ділянок землі, і вся земля в області працювала заради людей», - уточнив глава ОВА.

Як повідомлялося, Сумська область отримає на відбудову 250 мільйонів гривень із резервного фонду державного бюджету на 2022 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-