Із Краматорська евакуювалися вже 160 тисяч мешканців - мер

Із Краматорська евакуювалися вже 160 тисяч мешканців - мер

Укрінформ
Із Краматорська на Донеччині евакуювалися вже 160 тис. мешканців міста, залишилося 40-45 тис. городян.

Про це заявив Краматорський міській голова Олександр Гончаренко на пресбрифінгу за допомогою онлайн-зв’язку в Медіа Центрі Україна, передає кореспондент Укрінформу.

«Майже 160 тисяч людей Краматорськ залишили. І в місті на сьогодні 40-45 тисяч людей, це одна чверть містян залишається. І я впевнений, що, дасть Бог, не буде більше ударів чи загроз для оточення нашого міста, як це ми бачили в Маріуполі, тож оці мешканці, як і в 2014 році, залишаться в місті... Якщо не буде шквальних обстрілів чи бомбардувань кожного дня», - сказав очільник міста.

Він зазначив, що після того, як 8 квітня по залізничному вокзалу Краматорська вдарили дві російські ракети, що привело до загибелі 57 та поранення 114 мирних мешканців, наразі евакуація з вокзалу не відбувається. І поки не відомо, коли відкриють станцію.

За словами Гончаренка, вже з суботи, 9 квітня, було продовжено евакуацію із залізничного вокзалу міста Слов’янська, що за 15 км від Краматорська. Щодня тепер туди їздить рейсовий автобус.

«Також усіх, хто бажав, а це було 350 людей, ми відправили на семи автобусах у Дніпро, а вчора і сьогодні ще по одному автобусу було відправлено на Дніпро», - сказав мер.

Тож, додав він, для бажаючих евакуація ще триває.

Читайте також: «Лікарі без кордонів» евакуюють мешканців Луганщини та Донеччини медичними потягами

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-