«Лікарі без кордонів» евакуюють мешканців Луганщини та Донеччини медичними потягами

«Лікарі без кордонів» евакуюють мешканців Луганщини та Донеччини медичними потягами

Укрінформ
Незалежна міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» евакуюють хворих мешканців Луганщини та Донеччини медичними потягами.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Лікарі без кордонів» медичними потягами евакуюють мешканців Луганщини. Вчора завершили евакуацію з Донецької та Луганської областей ще 48 пацієнтів на медичному потязі, який зроблено у співпраці з Укрзалізницею. Більшість пацієнтів із травмами, деякі люди похилого віку з будинків престарілих», - написав очільник області.

Він уточнив, що 47 пацієнтів переведено до Львова, 1 пацієнт направлений до лікарні Києва.

Для цих пацієнтів був необхідний медсестринський догляд, включаючи підтримку киснем для деяких пацієнтів під час подорожі.

За словами Гайдая, до цього було проведено ще два спецрейси: 5 квітня до лікарень Дніпра з Краматорська було направлено 17 пацієнтів, а 6 та 7 квітня до Львова з Краматорська було направлено 40 пацієнтів. На маршруті довелося робити зупинку в Києві, щоб невідкладно перенаправити одного пацієнта до лікарні в Києві.

«Усі пацієнти успішно евакуйовані до безпечних місць, де вони отримають належну медичну допомогу в тих регіонах, де не ведуться активні бойові дії. Більшість евакуйованих потягом «Краматорськ - Львів» доставлені до Лисецької лікарні Івано-Франківської області», - зазначив керівник ОВА.

Читайте також: Уцілілих об’єктів інфраструктури на Луганщині не залишилося – Гайдай

Він додав, що більшість пацієнтів приїхала з Сєвєродонецька та інших міст Луганської області.

24 лютого президент росії путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Фото: Телеграм Сергія Гайдая

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-