Уцілілих об’єктів інфраструктури на Луганщині не залишилося – Гайдай

Уцілілих об’єктів інфраструктури на Луганщині не залишилося – Гайдай

Укрінформ
Військовослужбовці відбили атаку росіян під Золотим Луганської області, однак ворог обстріляв кожне місто Луганщини: уцілілих об’єктів інфраструктури не залишилося.

Як передає Укрінформ, про це керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Фейсбуці.

«Атаку під Золотим відбито, втім ворогом обстріляне кожне місто Луганщини», – написав очільник Луганської ОВА.

Гайдай додав, що в Луганській області не залишилося уцілілих об’єктів критичної та будь-якої іншої інфраструктури. За його даними, у росіян є інформатори, які наводять вогонь на магазини з людьми та склади із продуктами харчування.

«Тому кожний обстріл житлового фонду – це цілеспрямований теракт. «Руський мир», який залишає без житла. Росіяни штурмували район Золотого – відійшли і почали палити по домівках», – повідомив начальник ОВА.

За його словами, багатоповерхівки та приватні будинки зазнали пошкоджень у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Золотому, Кремінній. На Кремінщині через обстріли зайнялися гектари сухої трави, що додало роботи рятувальникам.

Читайте також: Рашисти намагалися прорватися до Сєвєродонецька – їх відкинули назад

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ станом на 06.00 11 квітня, захисники України за минулу добу відбили чотири атаки ворога на території Донецької та Луганської областей. Зокрема, ворог намагався здійснити наступ в напрямках населених пунктів Довгеньке та Дмитрівка, але успіху не мав і відійшов на раніше зайняті позиції. Невдалими видались і спроби штурму в районі Золотого.

У ході боїв знищено п’ять танків, вісім одиниць броньованої техніки, шість військових автомобілів та вісім артилерійських систем противника

24 лютого президент рф путін розпочав новий етап війни з Україною. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-