В окупованому Херсоні військові рф знищили меморіал «Слава Україні»

В окупованому Херсоні військові рф знищили меморіал «Слава Україні»

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими загарбниками Херсоні знищили меморіал «Слава Україні».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Вчора в Херсоні окупанти познущались з меморіалу «Слава Україні», що на Перекопській. Рашисти зірвали портрети наших Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників російсько-української війни. Знесли прапор», - повідомив Хлань.

За його словами, у місті російські загарбники також зняли борди з написами «Херсон — це Україна».

«У росіян немає ані поваги до мертвих, ані будь-яких людських цінностей», - наголосив депутат облради.

Херсонське видання «Мост» інформує, що разом з людьми, схожими на силовиків, меморіал знищували візуально цивільні молоді люди.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Доля багатьох мирних громадян невідома вже багато днів.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації місця їхнього перебування і сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому звільненню з тюремних камер.

На Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей.

Читайте також: Великий ризик для кожного учасника: у Херсоні загарбники розігнали черговий мітинг

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-