На Ізюмщині загарбники змушують місцевих варити самогон, забирають курей і свиней

На Ізюмщині загарбники змушують місцевих варити самогон, забирають курей і свиней

Укрінформ
У Харківській області на тимчасово захопленій Ізюмщині російські військові змушують місцевих варити самогон, забирають транспортні засоби і навіть домашню птицю та свиней.

Про це повідомляє в Фейсбуці місцеве видання «Обрії Ізюмщини», передає Укрінформ.

«Більше місяця наші земляки живуть під гнітом рашистської окупації. Загарбники проводять обшуки в оселях ветеранів АТО і громадських діячів, декого з активістів вже арештували. Непрохані гості вилучають автомобілі і навіть скутери, зливають для своїх потреб дизпаливо з тракторів. Не соромляться орки забирати у місцевого населення курей, гусей та свиней. Змушують варити самогонку. Серед населення проводиться агітаційна та пропагандистська робота», - повідомляють журналісти.

Зазначається, доля зниклих голів частини територіальних громад невідома, а деякі старости пішли на співпрацю з окупантами.

«Там, де очільники старостинських округів відмовилися працювати, «призначили» своїх представників, які навіть не є мешканцями цих громад», - інформує видання.

Окрім того, практично всі населенні пункти Ізюмщини, які знаходяться під тимчасовою окупацією, не мають зв'язку з зовнішнім світом, телефонний зв'язок глушиться. Абсолютно відсутня можливість доставити до громад гуманітарну допомогу чи здійснити евакуацію населення.

Читайте також: В Ізюмі рашисти затримали письменника Володимира Вакуленка та його сина

Як повідомляв Укрінформ, окупанти заблокували м. Ізюм та села довкола на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіудари, вся інфраструктура міста знищена, практично на 80% зруйнована житлова забудова. Дуже постраждали села на півдні Ізюмщини.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав повномасштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Обрії Ізюмщини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-