В Ізюмі рашисти затримали письменника Володимира Вакуленка та його сина

В Ізюмі рашисти затримали письменника Володимира Вакуленка та його сина

Оновлено
Укрінформ
В Ізюмі на Харківщині окупанти затримали письменника Володимира Вакуленка та його сина. 

Про це повідомила у Фейсбуці колишня дружина Вакуленка Ірина Новицька, передає Укрінформ.

«Учора підтвердилося те, що я вже від кінця березня підозрювала. Володимира Вакуленка, ізюмського волонтера та літератора, мого колишнього чоловіка і батька нашого сина, приблизно тиждень тому забрали за доносом або російські вояки, або представники окупаційної влади. Його подальша доля, як і доля Віталика, невідома», - написала Новицька.

За повідомленням пресслужби Офісу генпрокурора у Телеграмі, наприкінці березня 2022 року російські окупанти, які захопили село Капитолівка Ізюмського району, незаконно позбавили волі, викрали відомого українського письменника, який тривалий час займався волонтерською діяльністю.

Наразі його місцеперебування невідоме. Село Капитолівка продовжує перебувати під окупацією російських військ. Зв‘язок у населеному пункті на сьогодні відсутній, зазначають у прокуратурі.

За фактом викрадення письменника слідчі Ізюмського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Харківській області проводять розслідування.

Володимир Вакуленко – письменник, громадський діяч. Упорядник і співупорядник кількох друкованих проєктів, організатор та учасник численних літературних акцій і фестивалів. Лауреат міжнародної літературної премії імені Олеся Ульяненка, лауреат Всеукраїнського конкурсу імені Леся Мартовича, лауреат міжнародного конкурсу «Коронація слова», нагороджений відзнакою «Срібний тризуб» до 20-ліття Незалежності України за літературні досягнення.

Читайте також: Під Харковом загарбники використовують комплекси дистанційного мінування «Земледелие»

Як повідомляв Укрінформ, окупанти заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіудари, вся інфраструктура міста знищена, практично на 80% зруйнована житлова забудова. За даними міської влади, в частині міста, куди зайшли загарбники, окупанти шукають учасників АТО/ООС, членів тероборони та їхніх родичів, співробітників різних установ, волонтерів і загалом людей, які мають активну проукраїнську позицію. Списки всіх цих людей російські військові мають від колаборантів, зазначає заступник міського голови Ізюма Володимир Мацокін.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Iryna Novitska

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-