Від початку війни до Запоріжжя евакуювали понад 114 тисяч людей – ОП

Від початку війни до Запоріжжя евакуювали понад 114 тисяч людей – ОП

Укрінформ
Від початку війни до міста Запоріжжя гуманітарними коридорами евакуювали 114 125 людей, з них 29 405 - діти.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив у Телеграмі після візиту до Запоріжжя, передає Укрінформ.

"Запоріжжя. Сюди з початку війни гуманітарним коридором евакуювали 114 125 людей, з них 29 405 дітей. Місто повністю готове прийняти вимушених переселенців. Тільки вчора зустріли 5 558 осіб з урахуванням гуманітарного коридору з Маріуполя та Бердянська", – зазначив він.

Окрім цього, поінформував Тимошенко, з Кіровоградської області до обласного гуманітарного штабу направляють тисячі продовольчих наборів, які потім розподіляють між евакуйованими. Він уточнив, що за період війни Укрзалізницею до Запоріжжя доправлено понад 5 тис. тонн гуманітарної допомоги.

Заступник керівника ОП розповів, що зустрічався з евакуйованими маріупольцями. За його словами, нині вони тимчасово проживають в одному із санаторіїв Запоріжжя і забезпечені всім необхідним.

"Люди розповіли про всі жахи, які чинить окупаційна російська армія в українському місті. Це важко слухати без болю в серці. Всі сподіваються повернутись у мирний український Маріуполь", - додав Тимошенко.

Читайте також: Верещук радить не нехтувати закликами влади до евакуації з небезпечних районів

Як повідомлялося, в Україні 46-ий день триває повномасштабне вторгнення військ рф. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко катують і вбивають українців. росія стверджує, що перша фаза її воєнної операції в основному завершена, і вона зосередиться на повному «звільненні» східного Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-