У деяких місцях Рудого лісу рівень радіації перевищує норму в 50 разів – Галущенко

У деяких місцях Рудого лісу рівень радіації перевищує норму в 50 разів – Галущенко

Відео
Укрінформ
У деяких місцях Рудого лісу, де російські загарбники копали окопи, рівень радіації перевищує норму у 50 разів.

Як передає Укрінформ, про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко у коментарі Euronews, повідомляє пресслужба відомства у Фейсбуці.

«Ми дійсно бачили, що в певних місцях, де вони копали окопи, рівень радіації дуже високий. Він у 10, 20, 30 і навіть 50 разів перевищує норму», – зазначив міністр.

Він нагадав, що наразі ЧАЕС перебуває під контролем України. Водночас Запорізька АЕС досі окупована, там перебувають 300-500 російських військових і понад 50 одиниць важкої техніки.

Читайте також: Солдати рф, які побували у зоні відчуження, привезуть частинку Чорнобиля додому – Галущенко

Раніше Галущенко інформував, що всі російські загарбники, які перебували у зоні відчуження, дістали великі дози радіаційного опромінення, заражена і їхня техніка.

Як повідомлялося, у період з 24 лютого по 31 березня всі об’єкти ДСП «Чорнобильська АЕС» та об’єкти у зоні відчуження були захоплені військовими підрозділами російської федерації. 31 березня загарбники залишили територію промислового майданчика ЧАЕС.

Наразі відвідувати Чорнобильську зону вкрай небезпечно. Існують великі радіаційні ризики, вибухові загрози та логістичні перешкоди.

Фото: Герман Галущенко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-