З Херсона погодженого «зеленого коридору» для виїзду немає – мер

З Херсона погодженого «зеленого коридору» для виїзду немає – мер

Укрінформ
З Херсона немає погодженого «зеленого коридору» для виїзду, але люди намагаються покинути тимчасово окуповане місто.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Херсонської міської ради з посилання на заяву міського голови Ігоря Колихаєва під час національного новинного телемарафону.

«На сьогодні немає жодного погодженого «зеленого коридору» для виїзду з міста. Люди їдуть на власний страх і ризик», - повідомив міський голова.

Колихаєв відзначив, що виконавчі органи влади, його заступники, він, керівники комунальних підприємств знаходяться у місті, працюють «24/7», роблять усе, аби життєдіяльність міста була забезпечена на 100 відсотків.

Він звернувся до кожного херсонця із закликом любити своє місто і завжди пам’ятати, що Херсон — це Україна.

Читайте також: Російські загарбники викрали ексголову Херсонської ОДА

У свою чергу, депутат міськради Юрій Стельмашенко у Фейсбуці також заявив у відеокоментарі, що шлях, яким люди виїжджають з Херсона, ніким не погоджений. Люди приймають рішення про вивезення родин, вони збираються у колони і рухаються у напрямку Миколаєва. Депутат міськради зазначив, що безпека людей на маршруті не може бути гарантована, люди мають приймати рішення, зважаючи на ризики, оскільки територія області – активний "театр" бойових дій.

Стельмашенко зазначає, що розуміє, чому люди виїздять, після того, що відбулося в Київській області, після трагедії у Краматорську.

Ситуацію, що склалася у місті, він назвав «м’яко кажучи, депресивною», адже область однією з перших потрапила в окупацію, тому ресурси та запаси, що були в регіоні, вичерпалися (продовольство, медикаменти), зупинився бізнес, нема роботи, частково працює сфера торгівлі. «Для багатьох виїзд – єдиний варіант для того, щоб спробувати забезпечувати свою родину», - каже депутат.

Він повідомив, що, за оцінками мерії, виїхало з міста близько 50 тисяч осіб, за оцінками Стельмашенка – навіть трохи більше. Так само масово виїжджають мешканці інших населених пунктів області.

Читайте також: Окупанти продовжують вбивати та незаконно затримувати мешканців Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, Херсон в облозі, тимчасово захоплений російським агресором, містяни допомагають один одному. Думка майже 300-тисячного населення міста: Херсон – це Україна, кажуть у мерії.

На Херсонщині жителі проводили мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовували силу та зброю проти людей. Загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-