Біля Рубіжного загарбники знову влучили у цистерну з азотною кислотою

Біля Рубіжного загарбники знову влучили у цистерну з азотною кислотою

Укрінформ
На Луганщині біля Рубіжного російські загарбники знову влучили у цистерну з азотною кислотою, населенню радять не виходити з укриттів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Знову хімічна атака️! Біля Рубіжного орки знову влучили у цистерну з азотною кислотою.️ Терміново!️ Не виходьте з укриттів! Якщо ви у приміщенні - закрийте двері та вікна!», - написав очільник області.

Він нагадав дії кислоти на людину: азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при потраплянні на шкіру та слизові оболонки.

Читайте також: Гайдай: Кожна ворожа атака чи спроба прориву - це мінус 20-40 свіжомобілізованих

Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з'являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях - набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами.

«Підготуйте захисні маски для обличчя, змочені содовим розчином. При місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон'юнктиви, що призводить до втрати зору», - наголосив Гайдай.

Читайте також: Ворог обстрілює Луганщину: у Сєвєродонецьку загинула жінка, в Рубіжному - є поранені

Він нагадав про першу допомогу: при потраплянні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При потраплянні на шкіру - уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти належить промити шлунок великою кількістю води.

«Слідкуємо за напрямом вітру. Стежте за інформацією», - додав очільник області.

Як повідомлялося, у вівторок, 5 квітня, російські загарбники у Рубіжному на Луганщині влучили снарядом у цистерну з азотною кислотою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-