Хотинська громада на Буковині прийняла понад три тисячі переселенців

Хотинська громада на Буковині прийняла понад три тисячі переселенців

Фото
Укрінформ
Понад три тисячі переселенців зі східних, північних та південних областей України прийняли у Хотинській громаді Чернівецької області.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі “U-LEAD з Європою”.

Як зазначається, у громаді від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну утворили оперативний штаб, який опікується питаннями розміщення переселенців, допомогою Збройним силам та організацією територіальної самооборони громади.

“Щодня до ЦНАПу Хотинської міської ради звертаються десятки, а то і сотні людей. Наші фахівці їх консультують, реєструють, надають продуктові набори, одяг, взуття. До речі, лише протягом останніх 3 тижнів видано понад 500 продуктових наборів. Наразі у громаді зареєстровано уже понад 3 тисячі переселенців. Сім’ям з дітками за потреби надають дитяче харчування, засоби гігієни, іграшки”, - повідомив Хотинський міський голова Андрій Драчук.

За його словами, дедалі більше дітей із сімей переселенців долучаються до навчання у закладах освіти Хотинської громади. Наразі охоплено дистанційним навчанням 2293 дитини, з них 85 – із родин, які були вимушені покинути домівки. У садочках міста діють 7 чергових груп – загалом 127 малюків, з них 26 – із сімей переселенців.

Мешканці громади також постійно допомагають військовослужбовцям з Хотинщини - їжею, водою, спальними мішками та автомобілями.

Як наголосила очільниця регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Чернівецькій області Тетяна Татарчук, Хотинській громаді вдалося за короткий час створити спроможну систему підтримки переселенців та налагодити допомогу військовим.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-