Переселенці з трьох областей повертаються додому - мер Франківська

Переселенці з трьох областей повертаються додому - мер Франківська

Укрінформ
З Івано-Франківська внутрішньо переселені особи (ВПО) з Київщини, Чернігівщини та Сумщини повертаються додому. Натомість, збільшується кількість ВПО з регіонів, де тривають активні бойові дії.

Про це у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Маємо певний відтік – все більше людей повертаються з Києва, Київської області, Чернігівщини, Сумщини. Натомість усе більше і більше приїжджають з Харківщини, Донбасу, зі східних теренів, з Дніпра, Миколаєва - регіонів, де зараз тривають бойові дії», - зазначив Марцінків.

За його словами, від початку війни Івано-Франківська громада прийняла 35 тисяч вимушених переселенців.

Читайте також: За добу гуманітарними коридорами евакуювали понад 6,6 тисячі людей - Верещук

Водночас мер закликав не зменшувати волонтерську допомогу. Івано-Франківськ , каже, щодня відправляє допомогу на Донбас, Запоріжжя і Харківську область, де військовим важливо відчути підтримку. Гуманітарні вантажі скеровують на Охтирку, Київщину та Чернігівщину.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-