За добу гуманітарними коридорами евакуювали понад 6,6 тисячі людей - Верещук

За добу гуманітарними коридорами евакуювали понад 6,6 тисячі людей - Верещук

Укрінформ
У п'ятницю, 8 квітня, в межах роботи гуманітарних коридорів евакуювали 6 665 осіб.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Телеграмі, передає Укрінформ.

"За сьогодні евакуйовано 6665 людей. З Маріуполя та Бердянська на власному транспорті та автобусах для евакуації до Запоріжжя доїхали 5158 людей. Із них: 1614 – маріупольці; 3544 – мешканці міст Запорізької області (Пологи, Василівка, Бердянськ, Токмак, Мелітополь Енергодар, Оріхів, Гуляйполе)", - поінформувала Верещук.

Вона додала, що у Мелітополі вже добу окупаційні війська утримують вилучені 8 автобусів для евакуації. Україна веде перемовини, щоб ці автобуси повернули і, відповідно до домовленостей, можна було провести евакуацію місцевих жителів.

Читайте також: У Львові встановлюють модульні містечка для понад 1000 переселенців - Чернишов

За словами урядовця, колона автобусів, які зранку були відправлені із Запоріжжя до Бердянська, продовжує шлях по маршруту.

Крім того, з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та селища Гірське в Луганській області сьогодні вдалося евакуювати 1507 людей, зазначила Верещук.

Як повідомлялося, на 8 квітня було погоджено 10 гуманітарних коридорів для евакуації населення у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-