війська рф на березі Каховського водосховища накрили «Градами» човен з людьми: є загиблі, серед них дитина

війська рф на березі Каховського водосховища накрили «Градами» човен з людьми: є загиблі, серед них дитина

Укрінформ
На межі Дніпропетровської та Херсонської областей солдати рф розстріляли човен з людьми. Загинуло 4 людей, серед яких дитина.

Про це в Фейсбуці повідомив голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

“Приблизно о 10-й ранку (7 квітня - ред.) орки на березі Каховського водосховища біля бази відпочинку «Світанок» у Мар'янському Криворізького району розстріляли човен, який плив з боку Первомаївки Херсонської області для того, щоб евакуювати людей з окупованої частини Херсонської області. Розстріляли на воді "Градами". На відстані 70 метрів від берега”, - сказав Вілкул.

Читайте також: На Херсонщині росіяни зґвалтували вагітну дівчину та бабусю

За його даними, у човні було 14 людей. Троє дітей та 11 дорослих. Двоє дорослих чоловіків та жінка загинули одразу. Дитина 13-ти років померла трохи пізніше. Семеро людей у ​​лікарні та двоє зникли безвісти.

“Це був сьомий рейс цього човна. Покидьки! Добре знали, що там мирні люди. Але розстріляли їх ракетами. Просто через те, що вони хотіли вижити”, - додав Вілкул.

Крім того, він повідомив, що у звільнених селах Херсонської області, якими зараз займається влада Дніпропетровської області, стикаються зі страшними історіями.

“Такими, наприклад, як згвалтування 16-річної вагітної дівчини та 78-річної бабусі в одному із сіл на інгулецькому напрямку. Це те, чому ніколи не буде прощення”, - сказав Вілкул.

Читайте також: У Краматорську після ракетного удару по вокзалу – десятки загиблих та 100 поранених

Він також додав, що це військовий злочин і його повинні розглядати в Гаазі.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-