Проросійській пропагандистці з Умані повідомили про підозру

Проросійській пропагандистці з Умані повідомили про підозру

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру мешканці Умані, яка займалася публічною підтримкою повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє управління СБУ в Черкаській області у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Жінка розповсюджувала «дописи» щодо зміни меж державного кордону та пропагувала агресивну війну проти України. Крім того, вона поширювала через заборонені соцмережі матеріали щодо підтримки визнання росією так званої «незалежності» тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Також вона репостила «публікації» з прославлянням дій загарбників «військової спецоперації в Україні» та проведення «денацифікації».

У результаті обшуків у пропагандистки вилучено комп’ютерну техніку; мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Депутату Ізюмської міськради повідомили підозру у держзраді

Викриття пропагандистки здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Як раніше повідомлялося, Служба безпеки України викрила двох мешканців Черкаської області, які займались інформаційно-підривною діяльністю.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-