Рашисти створюють в Енергодарі псевдооргани влади з місцевих колаборантів

Рашисти створюють в Енергодарі псевдооргани влади з місцевих колаборантів

Укрінформ
В Енергодарі Запорізької області російські загарбники почали створювати фейкові органи влади.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на «Енергоатом».

Зазначається, що 34 члени так званої «громадської ради самоорганізації Енергодара» зібралися й обрали «головою адміністрації міста» Андрія Шевчика — депутата міськради від забороненої «Опозиційної платформи — За життя» і, як зауважує «Енергоатом», «головного колаборанта».

"Далі Шевчик власним «наказом» одноосібно «звільнив» законно обраного чинного мера міста Дмитра Орлова, а заразом і всіх керівників та членів виконавчих органів міської влади. Ну як звільнив – підписав цидулку всіх звільнити», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На захопленій ЗАЕС залишаються до 500 військових рф та майже 50 одиниць важкої техніки

В Енергоатомі підкреслюють, що жодної юридичної сили та правового сенсу ці «рішення» не мають. Єдиний корисний сенс від «діянь шевчика» – «формалізація колаборантів та документування їхніх злочинів».

«Єдиний корисний сенс від "діянь" Шевчика — формалізація колаборантів та документування їхніх злочинів. Впевнені: українське правосуддя зволікати не буде. А результатів «конкурсного відбору нових керівників» чекаємо з нетерпінням. Бажано зразу вказувати прізвища, паспортні дані й адреси фактичного проживання. Щоб суддям було легше. Та й небайдужим містянам», — додають у компанії.

Читайте також: Працівники ЗАЕС відмовилися давати коментарі російським пропагандистам - Енергоатом

Як повідомлялося, Запорізька АЕС та місто Енергодар із 4 березня перебувають під окупацією російських військових формувань. На майданчику Запорізької АЕС, крім військових країни-агресора, тривалий час незаконно перебувають представники російської корпорації з атомної енергії «Росатом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-