Мер Олешок Херсонської області покинув територію області

Мер Олешок Херсонської області покинув територію області

Відео
Укрінформ
Міський голова Олешок на Херсонщині виїхав з області і вивіз свою доньку.

Про це повідомив у Фейсбуці сам міський голова Олешок Євген Рищук, передає Укрінформ.

«Біля мене сидить моя донька… Після того, як минулого тижня росіяни вдерлися в наш будинок, я як будь-який батько дуже сильно за неї (за дочку – ред.) злякався. Сьогодні у мене з'явилася можливість, і я її вивіз з області», - розповів Рищук.

Він повідомив, що його дружина в Польщі й отримала статус біженця. Доньку він планує довезти до кордону з Польщею.

«Висаджу, і далі розумітимемо, як бути. Учора ввечері мені також інформація надійшла по мені. Звичайно, зараз може хтось казати, що я сволота, що втік. Але я вважаю, що мертвий мер або мер, який сидить у підвалі, користі великої вже не принесе», - каже міський голова.

Він нагадав, що відбувається в області з мерами, – їх російські окупанти викрадають, залишилися одиниці, яких не чіпали або яких відпустили, але до них застосовували силу.

Він наголосив, що сам продовжує працювати – він на зв'язку, у місті все працює, на місці його заступники.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупанти відпустили голову Бехтерської сільської ради (Херсонська область), який був викрадений; чоловік у лікарні з травмами.

Читайте також: Доля викраденого росіянами мера Таврійська досі невідома

Російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Окупанти тримають викрадених людей у ​​тюремних камерах у Херсоні. Доля багатьох мирних громадян невідома вже багато днів.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації місця їхнього перебування і сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому звільненню з тюремних камер.

На Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені й затримані.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-