На Херсонщині російські окупанти відпустили голову Бехтерської сільради – він у лікарні з травмами

На Херсонщині російські окупанти відпустили голову Бехтерської сільради – він у лікарні з травмами

Укрінформ
Російські окупанти відпустили голову Бехтерської сільської ради (Херсонська область), що був викрадений напередодні; чоловік у лікарні з травмами.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Асоціація міст України.

«Голова Бехтерської сільської ради сьогодні звільнений з полону… Зараз він перебуває з численними травмами в лікарні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що голова сільради активно забезпечував громаду продовольством, допомагав фермерам в організації посівної кампанії. З початку повномасштабної війни Росії в Україні підтримував правопорядок, запобігаючи мародерству, не зраджував своїй патріотичній позиції, за що окупанти і помстилися.

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня стало відомо, що російські окупанти викрали голову Бехтерської сільської ради (Херсонська область) Михайла Бурака.

Російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Окупанти утримують викрадених людей у ​​тюремних камерах у Херсоні. Доля багатьох мирних громадян не відома вже багато днів.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам на Херсонщині, фіксації місця їхнього перебування і сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому визволенню з тюремних камер.

Читайте також: Загарбники відпустили затриманого напередодні депутата Херсонської облради Дроздика

На Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені й затримані.

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-