В Івано-Франківську для переселенців організували курси національно-визвольної боротьби

В Івано-Франківську для переселенців організували курси національно-визвольної боротьби

Укрінформ
В Івано-Франківську для переселенців організували курси національно-визвольної боротьби, під час яких розповідають про Бандеру та Шухевича.

Про це у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Внутрішньо переселені особи і франківці можуть відвідувати екскурсію по місту та курси національно-визвольної боротьби. Дуже важливо пояснити, чому ми називаємо себе «бандерівцями», хто такі Степан Бандера і Роман Шухевич, що таке національно-визвольна боротьба. Особливо для тих, хто приїхав з Київщини та Харкова», - зазначив Марцінків.

Також, він закликав франківців приносити українські книги у центральну бібліотеку міста, що на вулиці Пилипа Орлика 5, щоб їх могли читати переселенці.

Відомо, що курси національно-визвольної боротьби проходять в Івано-Франківську у вигляді екскурсії містом. Її проводить директор обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери, історик Ярослав Коретчук.

Раніше у Івано-Франківську для переселенців запрацювали курси зі стрільби, української мови та домедичної допомоги.

Читайте також: Для українців безкоштовно запрацювали онлайн-курси іноземних мов

Від початку війни в Івано-Франківську зареєструвались більше 32 тисяч внутрішньо переселених осіб (ВПО).

24 лютого президент рф путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-