Жителів Борової на Харківщині закликають евакуюватися

Жителів Борової на Харківщині закликають евакуюватися

Укрінформ
Жителів селища Борова на Харківщині закликають евакуюватися - власним транспортом або наданими селищною радою автобусами до поїздів.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Борівської селищної ради, передає Укрінформ.

"В умовах воєнного стану вимушені прийняти рішення про евакуацію населення з території Борівської селищної територіальної громади задля безпеки життя громадян. Хто має можливість виїхати власним транспортом, рекомендуємо виїхати. Селищною радою організовуються евакуаційні автобуси до евакуаційних поїздів у м. Краматорськ", - зазначив селищний голова Олександр Тертишний.

Зазначають, що першочергово мають бути евакуйовані жінки з дітьми, люди похилого віку, особи з інвалідністю. Для цього треба заздалегідь зареєструватися. З Краматорська буде можливість безкоштовно відправитися евакуаційним потягом на Ужгород, Львів або Хмельницький.

У Краматорську на вокзалі працюють волонтери, які здійснюють посадку пасажирів та надають допомогу маломобільним громадянам. Вони формують групи пасажирів і розсаджують по вагонах.

Групи поділяються за віковою ознакою. Першочергово розсаджують сім’ї та групи з маленькими дітьми до п’яти років. За ними - з дітьми від 6 до 16 років. І лише потім сідають дорослі.

Група формується за молодшою дитиною у сім’ї. Сім’ю ніхто не розділяє.

️Чоловіки призовного віку допускаються до посадки в поїзд в залежності від обстановки та кількості людей.

Читайте також: Російський геноцид в Україні може стати найбільшим у Європі з часів Другої світової

За наявності документу про інвалідність та у супроводі неповнолітніх дітей чоловіків пропускають разом з першими групами.

Тертишний наголосив, що дорога до кінцевого пункту призначення триває понад добу. Буває, що потяги йдуть понад 30 годин і їхати, можливо, доведеться сидячи у заповненому вагоні.

Із собою можна брати лише найнеобхідніші речі, воду, ліки та їжу на дорогу. Обов’язково - документи і гроші. Ідеальний варіант – невеликий рюкзак на спині та одна дорожня сумка в руках.

Домашніх улюбленців можна брати з собою, але варто подумати, як тварина перенесе подорож. Котів перевозять у переносках. Для великих собак потрібен намордник.

Як повідомляв Укрінформ, в Міноборони України заявили, що основні зусилля противник зосередив на підготовці до наступальних дій, аби оточити угрупування Об'єднаних сил та оволодіти містом Харків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-