Загарбники роздавали у Маріуполі крадену українську гумдопомогу – мер

Загарбники роздавали у Маріуполі крадену українську гумдопомогу – мер

Укрінформ
Російські загарбники забирали українську гуманітарну допомогу, яку везли жителям заблокованого Маріуполя через гумкоридор, а потім роздавали її від свого імені городянам.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів Маріупольський міський голова Вадим Бойченко під час онлайн-зв'язку з Медіа Центр Україна.

«Так, окупанти відбирали українську гуманітарку. Я сам особисто свідок. Ми їхали з гуманітарною місією в місто Маріуполь. І в Бердянську, окупованому місті, російські військові та так звані війська «ДНР» зупинили наші автівки і вивантажили частково з них гуманітарну допомогу…

Потім десь тиждень тому ми також мали таку можливість – дві фури направили до Бердянська, але вони були заарештовані військами російської федерації, які потім зникли в невідомому напрямку. Пізніше ми бачили, як війська так званої кадировської республіки видають наше «Борошно» маріупольцям», - розповів Бойченко.

Читайте також: У Маріуполі агресор знищив 90% інфраструктури - 40% не підлягає відновленню

Він зазначив, що росія блокує всі вантажі, які рухаються в сторону Маріуполя: «Жодного не дали довезти до міста. Жоден автобус, який мав прибути до Маріуполя для евакуації мешканців, також не доїхав до міста».

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. І попри те, що місто знаходиться без світла, води, їжі, медикаментів вже понад місяць, загарбники продовжують бомбити беззбройних мешканців. 

Станом на 27 березня, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тисяч осіб, з них близько 210 дітей. У місті перебувають близько 130 тисяч мирних людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-