Кім: Під час обстрілу Миколаєва та Очакова загинули вісім людей, 47 – поранені

Кім: Під час обстрілу Миколаєва та Очакова загинули вісім людей, 47 – поранені

Оновлено
Укрінформ
Під час обстрілу міста Миколаєва і Очакова загинуло вісім людей, 47 поранено, руйнувань зазнали лікарні, будинок дитини та інші соціальні об’єкти.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу в медіацентрі України, передає кореспондент Укрінформу.

«Російські загарбники хаотично обстрілюють наші міста і їхню логіку наразі важко зрозуміти. Вчора і сьогодні обстріляли Миколаїв – 14 поранених і один загиблий, та Очаків – там 7 загиблих і 33 поранених», - сказав Кім.

На його думку, це така спроба росіян залякати і посіяти паніку.

Окрім цього, за інформацією голови ОВА, часткових руйнувань зазнала низка соціальних закладів та житлових будинків, серед яких обласна та міська лікарні, будинок дитини, обласний лабораторний центр тощо.

Попри це, додав він, місто намагається жити нормальним життям, відновлюється робота бізнесу. Частково працюють магазини, ресторани, аптеки. Мешканцям області роздано 680 тонн гуманітарної допомоги.

Читайте також: Луганщина під постійним мінометним вогнем, погіршується ситуація на Херсонщині – зведення ОВА

«Наразі шлях до евакуації наших людей відкритий, але ситуація у нас контрольована, тому багато хто навпаки повертається назад до міста, хоча бажаючі можуть виїхати. Наразі ми евакуювали майже 10 тисяч людей, ще біля двох тисяч перемістили в межах області в безпечніші райони», - зазначив Кім.

Миколаївська прокуратура розпочала розслідування за фактами обстрілу російськими загарбниками міст Очакова та Миколаєва, де загинуло вісім людей.

«Під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури слідчим відділом Служби безпеки в регіоні розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 1 та ч.2 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні прокуратури у Телеграмі.

За даними слідства, 3 квітня 2022 року збройні сили РФ атакували міста Очаків та Миколаїв. Внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки місцевих мешканців, транспортні засоби, об’єкти цивільної інфраструктури.

Читайте також: У Миколаєві через російські обстріли постраждали 14 людей, один з поранених помер

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Миколаївська ОДА, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-