Нацполіція та ЗСУ перевіряють Київщину на наявність диверсійних груп

Нацполіція та ЗСУ перевіряють Київщину на наявність диверсійних груп

Укрінформ
У Київській області завершуються рейди по виявленню ворога, в населених пунктах проводиться перевірка будівель, сховищ на предмет наявності диверсійних груп.

Про це у Фейсбуці написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"Станом на зараз у Київській області завершується проведення рейдових дій на предмет виявлення та знищення противника. Сьогодні противника не виявлено. Громадянам рекомендовано поки що утриматись від повернення у звільнені населені пункти, оскільки проводиться перевірка укрить, підвалів, сховищ на предмет наявності диверсійних груп", - написала Маляр.

Маляр додала, що також зараз проводиться розмінування, оскільки ворог залишив багато мін, є трагічні випадки підривів на мінах.

Тим часом у Нацполіції повідомили, що спецпризначенці розпочали зачистку міста Буча від диверсантів та пособників російських військ.

«Наразі у звільненому місті працюють бійці заведеного полку спеціального призначення НПУ «САФАРІ», до складу якого увійшли представники підрозділів поліції особливого призначення, бійці КОРДу і Тор, а також спеціалісти вибухотехнічної служби», - йдеться у повідомленні.

За даними МВС, спеціалісти вибухотехнічної служби проводять огляд місць військових злочинів рф та вилучають вибухонебезпечні предмети і боєприпаси, які не здетонували.

Правоохоронці перевіряють кожен двір та укриття, спілкуються з людьми та надають допомогу місцевим жителям.

«Містяни, яким довелося пережити жахіття окупації, максимально сприяють правоохоронцям. Поліцейські роблять усе можливе, щоб відновити правопорядок на звільнених територіях, аби місцеві мешканці якнайшвидше змогли повернутися у рідне місто», - додали у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від противника.

Минулої доби ЗСУ звільнили від російських загарбників понад 30 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-