З Маріуполя виїхали ще 765 людей, всього за сьогодні - понад 4,2 тисячі евакуйованих

З Маріуполя виїхали ще 765 людей, всього за сьогодні - понад 4,2 тисячі евакуйованих

Укрінформ
Протягом суботи, 2 квітня, гуманітарними коридорами вдалося евакуювати 4 217 людей. Зокрема, з Маріуполя на власному транспорті виїхали 765 людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у Телеграмі.

"Доповідаю про результати роботи гуманітарних коридорів 2 квітня 2022 року... Усього за сьогодні евакуйовано 4 217 громадян", - написала Верещук.

Вона розповіла, що з Маріуполя та Бердянська на власному транспорті до Запоріжжя доїхали 1 263 людини. З них 765 людей з Маріуполя, а також 498 мешканців міст: Бердянськ, Мелітополь, Пологи, Оріхів та Василівка. Евакуаційний конвой з 10 автобусів із міста Бердянськ з-понад 300 маріупольцями вже пройшов Василівку.

Продовжується рух колон людей на приватному транспорті. У Луганській області в суботу вдалося евакуювати 2 650 людей з міст Сєверодонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна, Попасна та смт Нижнє.

Крім того, Верещук розповіла, що з міста Запоріжжя до міста Бердянськ доїхали ще 17 автобусів, які завтра зранку продовжать евакуацію маріупольців із Бердянська, і частина з них намагатиметься доїхати ближче до Маріуполя.

Як повідомлялося, на суботу, 2 квітня, було погоджено сім гуманітарних коридорів для евакуації людей.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Телеграм Гайдая

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-