У Каховці російські військові захопили міськраду і призначили свого «мера»

У Каховці російські військові захопили міськраду і призначили свого «мера»

Укрінформ
У Каховці озброєні російські військові захопили міськраду та призначили керуючим містом ексдепутата Херсонської облради Павла Філіпчука.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Каховської міської ради.

«Сьогодні, 1 квітня, в приміщення Каховського міськвиконкому увійшло декілька десятків озброєних військових російської федерації разом з деякими місцевими мешканцями. Всіх працівників міськвиконкому, які на той час були на робочих місцях, зібрали в залі засідань, відібрали мобільні телефони та повідомили, що міська влада, яка наразі організовує всю роботу в громаді, не справляється зі своїми обов’язками. Військовими рф повідомлено, що від сьогодні керувати містом буде Філіпчук Павло», - зазначається у повідомленні.

Окрім того, загарбники призначили «своїх людей» керувати поліцією - керівником став Олег Баховець, та водоканалом, який очолив Олег Гаврилюк. Працівникам міськвиконкому, які були в приміщені, було запропоновано співпрацювати із загарбниками, в іншому разі всі будуть звільнені.

Керівництво Каховської міської територіальної громади відмовилось від запропонованої пропозиції.

Як повідомляють регіональні ЗМІ, Павло Філіпчук ще нещодавно жив у російському місті Сочі, але за декілька днів до нападу росії на Україну, повернувся у Каховку.

По поверненню Філіпчук зайнявся видачею продуктових пайків від росіян, за що його побили невідомі. Після цього інциденту Філіпчука не було у Каховці з тиждень, а повернувся він вже із новою посадою.

До 2020 року Павло Філіпчук був депутатом облради від опозиційного блоку. Був головою бюджетної комісії. Входив у команду голови облради Владислава Мангера, якого підозрюють у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-