На Луганщині російськими загарбниками обстріляні всі лікарні

На Луганщині російськими загарбниками обстріляні всі лікарні

Укрінформ
На Луганщині російськими загарбниками обстріляні всі лікарні області, наразі бомбардуванню піддаються всі населені пункти регіону.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай на онлайн-зв’язку в UkraineMediaCentre Kyiv.

«В нас залишається стабільно важка ситуація, обстрілам піддаються всі населені пункти Луганської області… Критична кількість будинків зруйнована. Всі лікарні в області обстріляні. Величезна кількість шкіл, садочків, будинків для людей похилого віку обстріляні, інтернати обстріляні», - сказав очільник області.

Він нагадав що був випадок, коли у місті Кремінна ворожий танк просто прямою наводкою розстрілював будинок для людей поважного віку, поки весь він не завалився. «Там 56 трупів взагалі було, а знаходилося 84 людини», - уточнив Гайдай.

Він підкреслив, що в області наразі, як завжди і постійно, загарбники розстрілюють і бомблять все - їм не потрібні люди, їм не потрібні будинки, їм просто потрібно зачепитися за територію кордону Луганської області.

«Найгарячіші в нас міста – це Рубіжне и Попасна. Там в середині міст ідуть бої, постійні, позиційні. Ворог не просувається, і тому, враховуючи те, що не може продавити нашу оборону, він обстрілює все підряд. Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна та Гірська громади - все знаходиться під вогнем: щоденно як мінометами, артилерією, так і літаками бомблять, «Градами», «Смерчем», «Ураганом», тут прилітає все постійно», - наголосив керівник ОВА.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-