Запорізький волонтерський центр “Паляниця” замовив 11 тонн сталі для бронежилетів

Запорізький волонтерський центр “Паляниця” замовив 11 тонн сталі для бронежилетів

Укрінформ
Запорізький волонтерський центр “Паляниця” зібрав 2,4 мільйона гривень та викупив 11 тонн шведської сталі, якої вистачить на 660 бронежилетів.

Про це розповів керівник волонтерського центру Василь Бушаров, повідомляє Укрінформ.

"Ми закрили рахунок на 11 тонн шведської сталі, яка вже приїхала до нас. Завтра вона йде на порізку. 11 тонн сталі на загальну суму 2,4 млн гривень. Завтра порізана сталь буде підготовлена, ​​і підуть перші “бронеки”. І наші хлопці будуть повністю захищені”, - сказав він.

Крім того, волонтерам вдалося зібрати 50 000 доларів для купівлі дрона.

“Це певна станція, на якій будуть три оператори, кожен з яких пройде навчання. Але після цього дрон зможе допомагати нашим військовим перемагати”, - каже Бушаров.

Раніше повідомлялося, що Василь Бушаров організував "оборонне підприємство", яке виготовляє протитанкові їжаки, буржуйки, бронежилети та багато іншого.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті налагодили мікровиробництво бронежилетів, собівартість їх у 8 разів нижча за фабричні, а вага – всього на 3 кг більша.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-