У Маріуполі залишаються більше 100 тисяч цивільних, ми повинні їх захистити – «Азов»

У Маріуполі залишаються більше 100 тисяч цивільних, ми повинні їх захистити – «Азов»

Відео
Укрінформ
Кожен день оборони міста Маріуполь коштує життя наших захисників. Окрім того, у місті залишаються понад 100 тисяч цивільних, яких треба захистити.

Як передає Укрінформ, про це заявив у своєму зверненні стосовно ситуації у Маріуполі заступник командира ОЗСП НГУ «Азов», інформує пресслужба Національної гвардії України (НГУ) у Телеграмі.

«Любі наші українці. Ви часто бачите у новинах, скільки ворожої орди щодня знищують оборонці Маріуполя. Та я хочу сказати, щоб ви розуміли, що кожен день оборони міста коштує життів наших героїв. Якщо ворожа авіація скинула на якесь місто бомби, то помножте це на 100. Кількість випущених балістичних ракет помножте на 10. Додайте сюди сухопутну і корабельну артилерію, і ви отримаєте звичайний день оборонця Маріуполя. Оборонця, що навіть попри отримані поранення, знову йде у бій», - сказав він.

За словами заступника командира полку «Азов», вони не мають права не боротися. Він уточнив, що за успішними операціями стоїть героїчний чин наших українських військових, бійців «Азова», морпіхів, прикордонників, бійців Національної гвардії та інших.

Окремо він зазначив, що в історії України є дуже багато кривавих і трагічних подій, та нагадав про Батурин у 1708 році, де московська орда вирізала, за його словами, за різними даними, близько 20 тисяч цивільних, і тоді захисники міста не втримали оборону.

Також він поінформував, що наразі, за різними оцінками, залишилося більше 100 тисяч цивільних громадян України у місті Маріуполі.

«Тепер уявіть, що ми припинимо боротьбу. І що п’яні орки під дією своєї ейфорії та безкарності зроблять з нашими громадянами? Все, що ви чули про їхні злочини в Україні – помножте на 1000, і отримаєте результат. Ці цивільні у 2014 році проганяли з міста «руський мір», відігнали його від усієї України. Хіба вони на це заслуговують?», - уточнив заступник командира ОЗСП НГУ «Азов».

Він зазначив, що на шевроні підрозділу «Азов» зображено монограму двох літер – «І» та «Н», що означає боротьбу за інтереси нації, ідею боротьби за територіальну цілісність, за інтереси наших українських громадян.

«І ми віримо в те, що в боротьбі народ перетворюється на націю. А бути нацією – це об’єднатися єдиною метою. А наша мета – вистояти і виграти у цій війні. Ми впевнені, що операція деблокади Маріуполя увійде в історію як героїчний подвиг нашого народу. Та якщо вона не відбудеться, то вона увійде в історію як велика ганьба та ще один Батурин. Маріуполь – це Україна», - наголосив заступник командира «Азова».

Як повідомляв Укрінформ, радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко підтвердив, що росіяни справді відводять свої сили на Київщині, але важко говорити, що вони відводять їх на Чернігівщині.

Раніше росіяни зібрали представників Чорнобильської АЕС, працівників, які працювали на цьому об’єкті, і сповістили їм про те, що вони відходять, і вони справді покидають і місто Славутич, і станцію.

Денисенко поінформував, що наразі ключові бої переносяться у бік Маріуполя і в бік умовно між Ізюмом і Волновахою.

Фото: Stringer, AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-