В Україні без світла залишаються понад 1,3 тисячі населених пунктів

В Україні без світла залишаються понад 1,3 тисячі населених пунктів

Укрінформ
Впродовж минулої доби в Україні відновлено електропостачання майже 72 тисячам споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України у Фейсбуці.

Зазначається, що у Донецькій області було відновлено електропостачання 27,6 тис. споживачів, у Київській – 15,6 тис., у Сумській – 14,8 тис., у Харківській – 7 тис., у Миколаївській – 4,7 тис., у Житомирській – 1 тис., у Запорізькій – 799 споживачам та у Херсонській – 400.

Станом на 31 березня в Україні залишаються знеструмленими понад 1339 населених пунктів, загалом понад 925,7 тисяч споживачів. Без газопостачання залишаються 338 тисяч споживачів.

Енергосистема України збалансована та працює стабільно. Частота в мережі на нормативному рівні 50 Гц. Всі чотири діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Їхня сумарна поточна потужність забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Оператор ГТС України зберігає операційний та технологічний контроль над українською ГТС, виконує свої зобов’язання з транспортування газу споживачам. Загальна кількість зупинених газорозподільних станцій — 44 ГРС в семи областях України.

Всі ГЕС та ГАЕС, що входять до структури Укргідроенерго, працюють згідно з диспетчерським графіком та виконують свої зобов’язання щодо регулювання частоти і потужності енергосистеми країни. Станції готові до пропуску весняної повені.

Як повідомлялось, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-